BB Piggy Tengerimalac Tenyészet

MENÜ

Az alábbi kérdéseket szinte minden vásárló megkérdezi, ezért összegyüjtöttem a leggyakoriabbakat. Remélem Te is választ találsz kérdésedre . :-D Ha véletlenül mégsem akkor keress bizalommal a tenyészet bármelyik elérhetőségén! Az általam használt termékek listáját megtalálhatod az alábbi leírásban, ha kíváncsi vagy az adott termékre csak kattints a pink szinnel jelőlet névre vagy linkre  és máris  a webshopban találod magad a kívánt terméknél ahol bövebb információt is találhatsz róluk! 

Milyen nemű malacot válasszak?

A malacok neme nem befolyásolja a viselkedésüket. Minden tengerimalac éppen úgy mint mi emberek is más-más természetűek.

Nemek megkülömböztetése: 

Egy vagy több malac? Azonos vagy külömböző nemű malacokat érdemes együtt tartani?

Tenyésztőként mindig minimum 2 malac tartását javaslom. És a nem várt szaporulatok elkerülése érdekében az ivartalanítás helyett azonos nemű malacok tartását javasolom.A hímeknél ritkán kialakulhat dominancia harc az ivarérettség után, de itt sem kell vérremenő harcokra számítani jó idegrendszerű malackáknál.

Milyen felszereléssel és élelemmel készüljek a tengerimalacok érkezése előtt?

Két tengerimalac számára minimum egy 100cm-50cm ketrec a megfelelő. Ennek alapfelszereltsége legyen itató, szénatartó 1db tál a tápnak, és 1db tál a zöldségeknek és egy kis házikó vagy odú ahová kényelmesen elvonulhat malackánk a világ elől . Itatóból én személy szerint a szelepes itatót javaslom, mert ez teljesen csöpögés mentes így nem áztatja el az almot illetve könnyebben tisztán tartható és ütántölthető a golyós verzióval ellentétben.

Mit adjak enni a tengerimalacaimnak?

Széna és víz a nap 24 órájában legyen biztosítva neki, tápból naponta kétszer lehet adni, mivel nem mag evők így fél éves  korig egy malacka napi fejadagja egy evőkanál táp/nap, fél éves kora után 2 evőkanál /nap reggel és este. Zöldséget és gyümölcsöt inkább nasi jelleggel adjunk nekik szintén naponta1-2 alkalommal. Fejenként néhány cikket/karikát. Ügyeljünk arra , hogy a malackák szálastakarmány evők de hajlamosak bármilyen mennyiségü zöldséget és gyümölcsöt elfogyasztani amit eléjük teszünk így hajlamosak ebből túl enni magukat ami sajnos hosszútávon az emésztésüket tönkre teheti. Mindig a szezonnak megfelelő zöldségekkel/gyümölcsökkel kínáljuk őket, lehetőség szerint kerüljük a vegyszerezett tartósítószeres dolgokat. Déligyümölcsöket egyáltalán nem javasolom. A malacoknak folyamatósan pótolni kell a C vitamint én ebből a folyadék állagút javasolom, vízbe csepegtetve a könnyebb adagolás érdekében.

Milyen almot használjak?

Manapság rengeteg féle alom anyag közül választhatunk. Én továbbra is a forgács almot javaslom. Igaz néha bosszantó , hogy az állatkáink futkározás közben kirepítenek belőlle néhány darabot, de a tengerimalac tartásnak ez is velejárója. Ellenzem a mostanában nagyon gyakran elterjett fürdőszobaszőnyeg, plüss takarok beteg alátétek használatát !!! Első sorban az egészség károsító hatásuk miatt , illetve én mindíg azt vallom, hogy ha egy új állatot hazaviszünk kedvencnek és bármennyire szőrnyen is hangzik de " fogságban" tartjuk az élőhelyétől távol, akkor kötelességünk nekünk felelős gazdiknak megteremteni az ő élőkörnyezetéhez legjobban hasonlító környezetet, mégha ez több takarítással is jár . A szőnyeg és plüss dolgok "cukin" mutatnak de miközben átszivárog rajta a vizelet benne is marad jócskán , mi sem éreznénk magunkat jól vizeletes szőnyegen sétálva, ezek melegágyai a gombáknak, illetve a párolgó vizelet káros hatással van a légzőrendszerre, nem beszélve arról , hogy a tengerimalacok nagyon is okos és kíváncsi állatok így szinte elkerülhetetlen , hogy ezek bármelyikét meg ne kóstolják, és ez szintén a rövid élethez vezető út.

https://vetpluspatika.hu/spl/311876/Almokszagtalanitok

Miből milyen márkát ajánlok én mit használok a tenyészetben?

Én a Vet-Plus Patikából vásárolok! Itt Mindent egy helyen meg tudok venni malackáimnak. A webshop elérhető áron kínál minden olyan terméket amire szükségünk lehet, az alomoktól az élelmen át a vitaminok táplálék kiegészítőkig minden, elérhető áron. Gyors és mindíg pontos szállítással! Szívből ajánlom Öket! A terméekek megpróbálom belinkelni Nektek , hogy könnyebben megtaláljátok! A névre kattintva azonnal elvisz az oldalra és a termékhez, 

Táp:Coplete  vagy Nature illetve a Crispy Muslei Cavia

Széna:Itt szintén  a Versele Laga termékeit tudom ajánlani. Fűzésza-mentás illetve gyógynövényes változatban kitűnő eleség a tengerimalacok számára. Lucerna széna minimális mennyiségben adható a malacoknak, túlzott adagolása egészségkárosító. De a patika álltal forgalmazott szénák is szintén kiváló minőségüek. Az alábbi linken megtekinthetitek a termékeket. https://vetpluspatika.hu/spl/855320/Szenakfuvek

 

Zöldség/gyümölcs: répa, cékla, alma, körte, dinnye ( nem túlzásban) dinnye héja,uborka , paprika, kukoricahéj,borsó hüvelye,sütőtök, fű és pitypang minden mennyiségben ha megoldható és nem szennyezett. Stb...

Nasi: Nálam a malackák nasi jelleggel borsó és kukorica szírmot kapnak, ezt nekem malomban frissen készítik de boltokban kis kiszerelésben megvásárolható bárki számára. Aszalt gyümölcsökkel is kedveskedhetünk kedvenceinknek, illetve lehet szárított gyógynövényeket is kapni . 

https://vetpluspatika.hu/spl/428897/Jutalomfalatokfogkoptatok

Vitaminok: Én szintén a  Versele-Laga C vitaminját illetve multivitaminját  használom jó minőségü könnyen adagolható, a malacok szívesen fogyasztják és megfizethető jó minőségű. Illetve kúraszerüen negyedévente 5-7 napig én adok nekik a Promotor 43 nevű vitamin készítményből is. Ez egy nagyon erős vitamin és áaványianyagokat tartalmazó vitamin por állagú.

Élősködök: élősködők ellen Ivermectin cseppet használunk . 

Van e garancia a malacokra?

NINCS!!! Élő állatokról beszélünk. Nem műszakicikkekről tárgyakról. Amire garanciát vállalok , hogy egészséges malacokat adok el. Ha a gazdi meggondolja magát annyiban hajlandó  vagyok segíteni, hogy szerető gazdit keresek a malacának, de ebben az esetben a vételárat nem áll módunkban visszafizetni. 

Egy adott időpontra tudok e garantálni egy bizonyos színű korú és fajtájú malacot?

NEM!!! 

A tenyészet ahogy a nevében is benne van tengerimalacok tenyésztésével foglalkozik. Melynek alapja a tudatos és kontrollált pároztatás. Nem gyár vagyunk , hogy a "kért terméket színt stb egy adott időpontra legyártsam. Szeretem és tisztelem az állataimat így előfordulhat , hogy egy kiszemelt kedvencre esetenként heteket vagy akár hónapokat is kell várni a leendő gazdiknak. De úgy gondolom egy állat családba fogadása komoly döntés és ekkora áldozatot megér.

Jár-e a tengerimalacokhoz származásilap?

Igen igény esetén minden malachoz tudunk származási lapot biztosítani díjmentesen. Hobbi tartásra csak rövid hobbitartók részére javasolt származási lapot. Tenyésztőknek természetesen tenyésztési származási lapot ami tartalmazza a felmenőket déd illetve ükszülőkig. Ha valaki hobbi tartásra vásárol malacot és mégis tenyésztési származási lapot szeretne kérni kis kedvence mellé azt minden további nélkül 1000Ft/db áron biztosítjuk.

Szállításban tudunk e segíteni?

IGEN!!!

A szállítást Miskolcig díjtalanul megoldjuk, a malackákat kéthetente minden páratlan hétvégén Pénteken-Szombaton-Vasárnap van alkalmunk átadni a futároknak Miskolcon.A futárt minden alkalommal a vásárlónak kell megrendelni mielőtt velem leegyeztette az időpontot. Miskolc-Budapst Keleti pályaudvarra van ismerős megbízható állatbarát szállítónk akinek elérhetőségét kérésre szíven megadjuk .

Szállítást miben oldjuk meg?

A szállításhoz 1500Ft ért müanyag jól szellőző dobozt biztosítunk a malacok számára ezt később is tudják a gazdik szállításhoz használni.

Szabad e a malacot fürdetni?

Igen de csak indokolt esetben. Mint például kórós gombás fertőzés esetén egy alapos Nizoralos fürdetés hamar segít a bajon illetve ha valami oknál fogva nagyon bepiszkolódika  malackánk bundája.

Hogyan kell a tengerimalacot fűrdetni?

Minden esetben kevés kézmeleg vízben fürdessük kedvencünket. Vigyázva hogy a lábán állva sem lepje el a víz,. Fülébe szemébe ne menjen. Kiscicákra való samponnal vagy gyógynövényes samponnal minimális mennyiséggel szabad fürdetni őket, de a sampon is elhanyagolható. És mégegyszer hangsúlyozom NEM TÚL GYAKRAN, CSAKIS INDOKOLT ESETBEN FÜRDESSÜK MEG KEDVENCÜNKET!!!!!!

Szabad e személyesen elmenni a tenyészetbe?

Igen!!! Mindenkit szívesen látunk. Szeretjük ha a leendő gazdik látják , honnét származik kis kedvencük. Ebben az esetben időpont eggyeztetésre van szükség! 

 

 

 

Hírlevél (értesítést kaphatsz az új almok érkezéséről fotókkal)


Asztali nézet